Du kan dela dokument, anslagstavlor och mappar från din Lucids hemsida och från redigeraren. Du kan hantera behörigheter för medarbetare och överföra äganderätten till dina dokument. Du kan också använda anslutnings-ID för att ge samarbetspartners ett snabbt sätt att komma åt ett dokument eller en anslagstavla under en begränsad tidsperiod. Läs vidare för att lära dig mer.
Plantillgänglighet: Free, Individual, Team och Enterprise.
- Finns på FedRAMP- konton.
- Om du är en FedRAMP-användare kan dokument endast delas i FedRAMP-miljön.
- Läs artikeln Lucid Plans för mer information om vad som finns tillgängligt på ditt konto eller artikeln Upp gradera ditt Lucid-konto för instruktioner om uppgradering.
Titta på: Dela i Lucid Suite
Kopiera markerade objekt som en bild
Om du vill kopiera och dela innehållet i dokumentet som bild följer du dessa steg:
- Välj det innehåll du vill dela.
- Högerklicka på markeringen.
- Klicka på Kopiera som PNG.
Tips: Kopiera innehåll som en bild för att dela innehåll från ett Lucid-dokument i externa appar.
Från hemsidan
Följ dessa steg för att skapa en delbar länk för ett dokument, en mapp eller ett utrymme från Lucids hemsida:
- På din Lucid-startsida håller du muspekaren över miniatyrbilden av dokumentet eller mappen som du vill skapa en delbar länk för.
- Klicka på knappen med tre punkter mer på miniatyrbilden.
- Håll muspekaren över " Dela ".
- Klicka på Dela.
-
Växla till "Delbar länk".
- Om du stänger av " Delbar länk " har användare med länken inte längre tillgång till dokumentet.
- Använd rullgardinsmenyn för att justera behörigheterna som är kopplade till länken.
- Om du vill att din medarbetare ska se en specifik vy, markera rutan bredvid "Länk till aktuell vy".
- Klicka på Kopiera länk .
Dricks: Du kan också klicka på länkikonen på ett dokuments miniatyrbild för att kopiera dokumentets delbara länk.
Från redaktören
Om du vill skapa en delbar länk för ett dokument eller utrymme från redigeraren följer du dessa steg:
- Öppna dokumentet eller utrymmet du vill dela.
- Klicka på Dela i det övre högra hörnet.
-
Växla till "Delbar länk".
- Om du stänger av " Delbar länk " har användare med länken inte längre tillgång till dokumentet.
- Använd rullgardinsmenyn för att justera behörigheterna som är kopplade till länken.
-
Om du vill att din medarbetare ska se en specifik vy, markera rutan bredvid "Länk till aktuell vy".
- Om du försöker dela en länk till en vald bildruta i Lucidspark kan du kryssa i rutan för ”Länk till vald ram”. Se vår Organisera innehåll med ramar i Lucidspark artikel för mer information.
-
Klicka på Kopiera länk .
- Du kan också få den delbara länken genom att kopiera webbadressen från adressfältet. Dessutom, om du delar en Lucidspark-anslagstavla eller Lucidchart-dokument, du kan kopiera den delbara länken genom att klicka på län
ksikonen till höger om knappen Dela.
- Du kan också få den delbara länken genom att kopiera webbadressen från adressfältet. Dessutom, om du delar en Lucidspark-anslagstavla eller Lucidchart-dokument, du kan kopiera den delbara länken genom att klicka på län
Tips: Du kan också skapa en delbar länk från kontextmenyn för Ramar, Tidslinjer och Dynamiska tabeller. Dessa länkar tar samarbetspartners direkt till platsen för ramen, tidslinjen eller den dynamiska tabellen i dokumentet.
Ange ett lösenord och utgångsdatum
Att ställa in ett lösenord och utgångsdatum för delbara länkar är endast tillgängligt för Enterprise , inklusive de i FedRAMP-miljön. Se artikelnUppgradera ditt Lucid-konto för instruktioner om hur du uppgraderar.
Följ stegen nedan för att ställa in ett lösenord eller utgångsdatum:
- Klicka på Dela i det övre högra hörnet på arbetsytan.
- Växla till "Delbar länk".
- Klicka på Ytterligare inställningar.
- För att ställa in ett lösenord, markera rutan bredvid "Lösenkod".
-
För att ställa in ett utgångsdatum för länken, markera rutan bredvid "Utgångsdatum" och välj ett datum och en tid.
- Om en administratör har angett ett standardförfallodatum för delningsbara länkar kan du inte ange ett förfallodatum längre än det standarddatum som en administratör har angett.
- Klicka på Kopiera inbjudan .
Not: Ett utgångsdatum gäller endast för den delbara länken. Det innebär att alla medarbetare som har åtkomst till dokumentet eller anslagstavlan innan länken löper ut fortsätter att ha åtkomst till dokumentet eller anslagstavlan. Om du vill återkalla åtkomst från en medarbetare måste du ta bort delningen av dokumentet eller anslagstavlan med dem.
Hantera medarbetare
Överföra äganderätten till ett dokument
Från menyn Dela kan du överföra dokumentäganderätten till en av dokumentets andra medarbetare. För mer information, kolla in vår Transfer Lucid- dokumentartikel.
Använd anslutnings-ID
Genom att använda ett anslutnings-ID kan du generera en kort kod som du snabbt kan skicka till samarbetspartners för att ge dem tillgång till ditt dokument. Att generera ett anslutnings-ID är endast tillgängligt för Enterprise men kan delas med användare på alla plantyper.
Generera ett anslutnings-ID
- Öppna dokumentet som du vill generera en kopplings-ID-kod för.
- Välj Dela i det övre högra hörnet.
- Öppna menyn med tre punkter i det övre högra hörnet på delningspanelen.
- Klicka på Aktivera anslutnings-ID.
-
Ett 6-siffrigt anslutnings-ID genereras som du kan kopiera och dela med samarbetspartners.
Få åtkomst till ett Lucid-dokument med anslutnings-ID
När någon delar ett dokument med ett Join-ID följer du dessa steg för att börja samarbeta:
- Kopiera Join ID.
- Navigera till Lucid.app och logga in.
- Klicka på + Ny i det övre vänstra hörnet.
- Välj Ange Join ID.
- I popup-fönstret som visas, klistra in Join ID.
- Klicka på Gå med .
Alternativt kan du gå till https://lucid.app/joinoch ange anslutnings-ID:t.
Not: Join ID fungerar oberoende av lösenordsskyddade och utgående länkar. Åtkomst till anslutnings-ID upphör automatiskt efter två timmar, eller när den är inaktiverad, beroende på vilket som inträffar först.
För Enterprise-administratörer
Som företagsadministratör kan du styra användarnas möjlighet att bevilja Join ID-åtkomst till sina dokument. För att tillåta åtkomst till Join ID, läs vår Lucid admin panel: Artikel om säkerhetsinställningar .
Felsökning: Dela
Om du har problem med att dela ett dokument, kolla in vår Felsökning: Delningsartikel .
Vanliga frågor
Om jag delar ett Lucidchart-dokument som har länkade data kopplade till det, kommer samarbetspartners att ha tillgång till datauppsättningen?
Ja, som standard kommer medarbetare att kunna komma åt alla länkade data som är associerade med ett Lucidchart-dokument. Du kan dock förhindra dem från att ha den här åtkomsten genom att ta bort det länkade arket från dokumentet innan de delas. När du gör detta bevaras dina datavärden och infogad text. Se Länka data till ett Lucidchart-dokumentartikel för mer information om datalänkning.
Kan jag meddela samarbetspartners via e-post att jag delat en mapp, ett dokument eller ett utrymme med dem?
Medarbetare meddelas som standard via e-post när du delar med dem. Om du vill inaktivera aviseringen vid delning avmarkerar du rutan för "Meddela via e-post" innan du klickar på Bjud in.
Kontoadministratörer kan tvinga fram automatiska e-postaviseringar, så om du inte har möjlighet att inaktivera aviseringar är det troligt att din kontoadministratör ställer in e-postaviseringar som obligatoriska.
Kan jag lägga till ett dokument som har delats med mig i en av mina mappar?
Ja. Du kan skapa en genväg till ett dokument som har delats med dig genom att dra det till ”Mina dokument” eller en mapp som du har skapat på din Lucids hemsida. Genvägar indikeras av en pilikon som visas på den produktspecifika ikonen till vänster om dokumenttiteln.
Dokument med genvägar behåller sina ursprungliga delningsbehörigheter. När du lägger till en genväg till en av dina mappar kommer den inte att ändra dokumentets ursprungliga plats i Lucid och kommer därför inte heller att ändra vem som har åtkomst till dokumentet.
Hur meddelas jag om en användare begär åtkomst till ett av mina Lucid-dokument?
Du får ett e-postmeddelande om en användare begär åtkomst till ett av dina dokument. Du kan också se väntande förfrågningar högst upp på panelen Dela.
Kan jag ta bort mig själv från ett dokument som har delats med mig?
Om du inte längre vill ha åtkomst till ett dokument som har delats med dig måste dokumentägaren ta bort dig från listan över medarbetare.
Ge feedback på den här artikeln
Har du feedback om den här artikeln? Berätta om din upplevelse här.