Aktivera mörkt läge i Lucid

Skriven av:  Jodi V
Senast uppdaterad:  

Anpassa din upplevelse i Lucid genom att växla mellan ljust läge och mörkt läge efter dina preferenser. Lär dig hur du justerar dina temainställningar för hela ditt konto eller för en enskild dokumentarbetsyta.

Plantillgänglighet: Free, Individual, Team och Enterprise.

Växla mellan ljust och mörkt läge

För hela ditt konto

Du kan uppdatera om ditt Lucid-konto använder ljust läge eller mörkt läge från utseendeinställningarna. Så här ändrar du dina utseendeinställningar:

  1. Klicka på din profilbild eller initialer i det övre högra hörnet av ditt konto. 
  2. Välj Kontoinställningar.
  3. Välj Användarinställningar.
  4. Under "Utseende" klickar du på rullgardinsmenyn och väljer ditt temainställningsalternativ från följande alternativ:
    • Ljus
    • Mörkt
    • Mac OS: Välj det här alternativet för att aktivera det läge som enhetens operativsystem använder för närvarande.

Markera rutan bredvid "Matcha dokumentutseende" för att automatiskt matcha ett öppnat dokuments tema. 

  • Om dina utseendeinställningar till exempel är inställda på ljust läge, visas redigeraren tillfälligt i mörkt läge om du öppnar ett dokument som har mörkt läge aktiverat. 

För ett specifikt dokument

Så här uppdaterar du utseendeinställningarna för ett specifikt dokument:

  1. Öppna dokumentet du vill uppdatera.
  2. Klicka var som helst på arbetsytan.
  3. Välj höger-panel-ikon.png ikonen för att öppna den högra panelen i det övre högra hörnet.
  4. På fliken "Egenskaper" under "Utseende" använder du rullgardinsmenyn för att välja Ljus eller Mörk.

Att välja ett av dessa alternativ gäller endast för arbetsytan i det här dokumentet. Det kommer inte att påverka redigeringsverktygen eller andra dokument.

Delning och samarbete i mörkt läge

När du arbetar i eller delar ett dokument med mörkt läge aktiverat, tänk på följande:

  • Samarbete i realtid: Om du ändrar arbetsytans färg medan samarbetspartners i dokumentet är med, uppdateras arbetsytans färg för alla i realtid.
  • Mottagarens arbetsyta: När du delar en länk ser mottagaren dokumentet i ditt valda arbetsytema, oavsett deras egna kontoinställningar..
  • Arbetsytema kontra canvas-tema: Att dela ett dokument tillämpar ditt kontos tema på den omgivande arbetsytans layout, men själva canvasen behåller sin egen oberoende visningsinställning om du inte uttryckligen ändrar den.

Obs: Canvas-temat och kontotemat är oberoende inställningar. Nya dokument använder som standard ditt aktiva kontotema när de skapas, men att ändra ditt kontotema senare kommer inte att ändra ett befintligt dokuments arbetsyta.

Ge feedback på den här artikeln

Har du feedback om den här artikeln? Berätta om din erfarenhet här.

Hittade du det du letade efter?

Har du fortfarande en fråga eller vill dela med dig av vad du har lärt dig? Besök vår Community   för att få hjälp och samarbeta med andra.